Gloria ao pobo venezolano
Tras a moda da comida chinesa, mexicana ou xaponesa, a gastronomía caribeña vénse acomodando no seo da nosa hostalería. Hai uns anos era complicado catar por aquí petiscos como arepas ou tequeños, pero hoxe forman parte das cartas de moitas taperías e restaurantes especializados nestes pratos. Esta nova riqueza debémoslla en boa parte á comunidade venezolana asentada en Galicia que, como tantas outras culturas, non quixo deixar atrás os sabores da súa infancia para descubrir aos europeos un novo mundo de carnes guisadas lentamente, masas de millo e plátanos verdes fritidos. Pero a oferta non termina no abecé do petisco caribeño, pois non son poucos os locais onde se fusiona a cociña venezolana con outras, especialmente coa norteamericana. Por iso é habitual atopar nestes locais unha carta de hamburguesas e mesmo podemos responsabilizalos do auxe dos brunch e moitos almorzos contundentes que prosperan por estes lares.
Tostón Bistró, América de norte a sur
Espacio Caffé, cociña latina de batalla
Baruta, unha nova etapa para os creadores de La Ruta
Arepas da Ría, Galicia e Venezuela nun bocado
Paula Cermeño
Últimos posts de Paula Cermeño (ver todos)
- A quen queres ver en Castrelos en 2025? - 22 Novembro, 2024
- Beldade: cociña de autora en Tui - 22 Novembro, 2024
- Stoned at Pompeii, Compañía Ártika e Fran Sieira esta fin de semana en Vigo - 21 Novembro, 2024
- Batalla de bocatas en As Cunchas: ‘Friends’ ou ‘The Bear’? - 20 Novembro, 2024
- Sukha Funk evoluciona: máis vegano e a domicilio - 18 Novembro, 2024