Baruta, unha nova etapa para os creadores de La Ruta
Ricardo Antela quere continuar a boa reputación da hamburguesería La Ruta nun novo local en García Barbón: Baruta. Un restaurante no que desfrutar a todas horas do día, dun almorzo contundente, da carne no seu máximo explendor ou de especializades da súa terra natal, Venezuela.
![](https://i0.wp.com/amovida.gal/wp-content/uploads/2021/05/BARUTA-5.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/amovida.gal/wp-content/uploads/2021/05/BARUTA-4.jpg?ssl=1)
![](https://i1.wp.com/amovida.gal/wp-content/uploads/2021/05/BARUTA-3-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/amovida.gal/wp-content/uploads/2021/05/BARUTA-2-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/amovida.gal/wp-content/uploads/2021/05/BARUTA-1-scaled.jpg?ssl=1)
Este local acaba de facer a súa aparición en García Barbón a zona con máis e mellores hamburgueserías por metro cadrado na cidade, pero isto non supón un problema para Ricardo Antela, todo un experto no sector: desde o 2014 estivo á fronte de La Ruta, un restaurante de comida americana que acadou sona na cidade. Mudando de local e de nome, mantén o celme: cociña norteamericana e mestiza con especialidade en hamburguesas e moito cariño en cada unha delas, algo que resulta evidente pola calidade das carnes e a elaboración caseira de todos os condimentos.
Nesta nova etapa, a carta amplíase cun menú do día en que o primeiro prato está baseado na cociña venezolana (como os patacones ou as arepas torradas) e o segundo é unha hamburguesa fóra de carta, carne á grella ou un zanco de pavo asado durante horas. Pratos moi saborosos, inspirados nos estadounidenses diners e nos que a carne é a protagonista.
Á hora do almorzo saen da cociña cousas tan suculentas como gofres coroados con touciño e ovos fritidos, tortitas con froitas de temporada ou torradas con ricotta e tomates confeitados. Un festival de sabores propios dos almorzos americanos no que tamén temos alternativas máis lixeiras e saudables e un dos mellores cafés da zona.
García Barbón, 37 | 986 03 17 24 | baruta.es | @baruta.burger
Paula Cermeño
Últimos posts de Paula Cermeño (ver todos)
- The Wild Fest, tres días de lecer na natureza, tamén para os nenos - 23 Xullo, 2024
- Se Cadra: croquetas e cachopos ao pé de Churruca - 17 Xullo, 2024
- VigoCultura avanza que Fernando Tejero, Talía Teatro ou Danny Boy-Rivera formarán parte do programa de outono - 10 Xullo, 2024
- Cinema a Pedal, dez bicis para prender un proxector - 5 Xullo, 2024
- Encordass Fiddle Fest, Orgullo, swing e concertos esta fin de semana en Vigo - 27 Xuño, 2024