La Urbana: a mellor carne do mundo entre dous pans
O número de establecementos que ofrecen hamburguesas gourmet non para de medrar, polo que manter e diferenciar un negocio centrado neste tipo de produto é cada vez máis complicado. Para isto, La Urbana aposta por unha materia prima de altísima calidade, a elaboración cen por cento caseira e un receitario orixinal. Para garantir o primeiro punto, utilízase unicamente carne de tres tipos: de tenreira, de vaca e de boi, todos de raza galega. O xénero de boi e vaca procede da marca de referencia Roxad’Ouro, considerada durante tres anos como a mellor carne do mundo polo certame de carne bovina máis prestixioso do mundo, World Steak Challenge.
No local indícase a opción de carne máis recomendable para cada tipo de hamburguesa. A metade das opcións da carta son «de autor»; están deseñadas por cociñeiros de restaurantes galegos. A hamburguesa Esgueva, creada polo chef do restaurante ponteareán A Xanela Gastronómica, Ángel Martínez, é unha das máis populares; leva polo, tomate paso, guacamole, cebola e millo crocantes e o queixo Flor de Esgueva do que toma parte do nome. A última en unirse á familia está asinada por Víctor Fernández, xefe do restaurante vigués Morrofino, un delirio inspirado na gastronomía coreana que incorpora kimchi, conservas en vinagre, salsa barbacoa con allo negro e queixo afumado San Simón da Costa.
Contar con tantos ingredientes e elaboracións diferentes para cada unha das 16 hamburguesas da carta non é un proceso sinxelo, pero resulta gratificante e diferencial. «Ccomplicámonos á vida desde os inicios introducindo moitos ingredientes artesanais porque sabemos que os clientes valoran iso», explica o xerente da hamburguesería, que ten claro que o éxito do negocio ten moito que ver co tempo investido en preparar cada prato. «Por iso considero que facemos cociña gourmet de verdade», conclúe. Aínda que as hamburguesas son a opción máis recomendable, La Urbana tamén ofrece entrantes para compartir, ensaladas e bocadillos. No apartado das sobremesas, gozan de popularidade a torta de cenoria e o brownie, e recentemente incorporouse a torta de queixo cremoso.
Fóra do apartado gastronómico, é salientable a amplitude do local, tanto no interior como na terraza semicuberta, que o fai un lugar axeitado para xuntanzas. Ademais a cativada é máis que benvida, pois o establecemento conta cunha saliña de xogos equipada con piscina de bólas. Se preferimos desfrutar da comida na casa, o negocio dispón de servizo a domicilio, tanto a través da web como de Glovo.
Rúa Rosalía de Castro, 48 | 986 59 56 89 | @laurbanaburger
Paula Cermeño
Últimos posts de Paula Cermeño (ver todos)
- Stoned at Pompeii, Compañía Ártika e Fran Sieira esta fin de semana en Vigo - 21 Novembro, 2024
- Batalla de bocatas en As Cunchas: ‘Friends’ ou ‘The Bear’? - 20 Novembro, 2024
- Sukha Funk evoluciona: máis vegano e a domicilio - 18 Novembro, 2024
- Monkey Park, diversión salvaxe en Portugal - 12 Novembro, 2024
- Tea Talk, un sorbo de Asia no corazón da cidade - 7 Novembro, 2024