Os 18 platillos que podes degustar no VigoSeaFest
Onte arrancou a segunda edición do Vigo SeaFest no Náutico. Neste festival podes degustar 18 tapas elaboradas na súa maioría por cociñeiros e cociñeiras locais. O reto consistiu en preparar un platillo innovador co peixe que lles tocara a sorteo. Nós xa os estuvimos probando e podemos dicir que ben merecen a pena.
Morro Fino: Lampuga
Restaurante: Morro fino Saam é coreano e é a folla de leituga sobre a que van os filetes de lampuga marinados e empanados. Sobre o peixe unha maionesa de Kimchi (escabeche coreano), polvo de torrezno, cebollino e tiras de chile secas. |
La Central Gastro: Gallineta
Restaurante: La Central Gastro. Praza da Constitución, 8 A Gallineta é un peixe moi parecido ao cabracho. Vai marinada nunha salsa de iogur especiada e vai empanada con tanco envolta nun pan de pita cun pepino encurtido e rúcula. Acompañado dun cuscús fresquiño que leva menta, cilantro e lima. |
La Transtienda del Cuarto: Melva
Restaurante: La Transtienda del Cuarto. Rúa Pablo Morillo, 4 Hamburguesa de melva manchada. A melva é un peixe da familia do atún, vai moi especiada leva curri, tomillo, enebro… acompañada dunha ensaladiña de col y cenoria e uns totopos con maionesa de jalapeño. |
La Carpintería: Pez espada
Restaurante: La Carpintería. Rúa Alfolíes, 19 Bocadillo de peixe espada escabechado con unha maionesa de cacahuetes. |
María Manuela: Rape
Restaurante: María Manuela. Praza de Compostela, 31 Lomos de rape marinados previamente cun toque ahumado envoltos en masa brick con verduriñas e copos de alga maris que lle dá un toque cruxiente e sabor a mar. Tómanse como fingers con dúas salsas moi diferentes, unha reducción de cítricos e un pesto con maiz. |
Patouro: Palometa roja macho
Restaurante: Patouro. Praza de M. Diego Santos, 3 Empanada de palometa vermella macho en masa tradicional galega de millo e trigo. A empanada leva os ingredientes tradicionais cebola e pemento e engadíronlle chícharos que lle combinan moi ben. |
Casa Rei: Jurel
Restaurante: Casa Rei. Paseo Jesús Durán Troncoso, 4 Profiterol recheo dunha salsa de xurel con maionesa de wakame, tomate, vinagre de módena e froitos secos. |
The Othilio Bar: Quenlla
Restaurante: The Othilio Bar. Rúa de Luis Taboada, 9 Burrito de quenlla, que é unha variante de tiburón. Leva un sofrito mariñeiro a modo de guiso co peixe dentro da torta. Por riba leva pico de gallo, que é a vinagreta clásica mexicana, e un chorrito de lima que lle queda moi fresquiño. |
Adegas das Caldas: Langostino
Restaurante: Adegas das Caldas. Av. das Caldas, 11 (Ourense) Langostino en tempura crocante cunha sopa thai de tomates Grou que leva leite de coco, un pouco de picante, cebola tenra e un pouquiño de lima para que faga contraste de sabores. |
Kero Cocina Peruana: Caballa
Restaurante: Kero Cocina Peruana. Rúa Castelar, 6 Ceviche clásico de caballa, acompañado de cebola vermella, boniato glaseado, puré de agucate e maízes andinos. Vén acompañado con leite de tigre que o xugo do peixe con zume de lima. |
Mijo Minibar: Bacalao
Restaurante: Mijo Minibar. Rúa de Luis Taboada, 18 Brandada de bacallau en tempura de cervexa negra cun toque de tinta de calamar para que colla a cor carbónica. Vai dentro dun pan de bao esponxoso que non se fornea, acompañado duna maionesa de cebola, pepino encurtido e un chtney de tomate. |
Hiroki Sushi Bar: Fletán Negro
Restaurante: Hiroki Sushi Bar. Paseo de Alfonso XII, 1 Tres pezas de futomaki de fletan negro que vai en furai acompañado de aguacate, queixo crema e sésamo. E un rollito de primavera que leva o fletán por dentro, tres tipos de queixo e porro con maionesa picante por riba. |
Niño Corvo: Sardina
Restaurante: Niño Corvo. Rúa de San Francisco, 13 O pan bao envolve a sardiña feita á prancha que previamente foi marinada en aceite con xenxibre, cardamomo e varias especias acompañada dunha crema de iogur con pepino e menta, unha cremita de pemento de padrón e un tomate concassé. |
Puro Sushi: Merluza
Restaurante: Puro Sushi. Rúa Castelar, 8 Croqueta de marisco con merluza aburi doradita con o soplete. Leva maionesa Kimchi e alga codium que acentúa o sabor do peixe. |
Pintxoteca Mar: Gallo
Restaurante: Pintxoteca Mar. Rúa Sombrereiros, 6 É un saam que é coma un taco pero con leituga por debaixo. Enriba leva o rapante envolto en masa brick e frito con un pouquiño de tomate e cebola. Para rematar vinagreta de cinagre ou de limón a escoller polo cliente. |
Lume de Carozo: Raya
Restaurante: Lume de Carozo. Rúa Joaquín Yáñez, 5 O Taco Miñanco fusiona a cocina mexicana e galega. Taco dorado recheo de raia á galega e para darlle un toque de frescura leva guacamole e a opción de botarlle picante. |
O Croque: Maruca
Restaurante: O Croque. Rúa do Pazo, 4 Pizza de maruca con vexetais salsiña de mel, chili macerado e brotes por riba. |