bannerGaliciaIlusiona
bannerGFFF

Cañaveral, o novo espazo gastronómico de Vigo ten espírito cosmopolita e salvaxe

Despois de meses de reformas e preparación este venres abriu as súas portas Cañaveral, un bar de descoración verde e ambiente tropical, cunha ambiciosa proposta de cociña internacional que vai desde o almorzo ata a cea e se prolonga ata a madrugada con música e coctelería.

A última incorporación á familia casco vello promete articular a tradicional zona de viños coa rúa do Príncipe e abrir á veda a unha futura Porta do Sol con máis vida peonil que a que coñeciamos. Ubicado no histórico edificio Simeón, o mexicano Luis Sosa e o seu socio Nicolás Rey converteron esta xoia do modernismo en Cañaveral, un establecemento de estética cool e decoración inspirada na natureza, dificil de catalogar, pois a súa oferta vai desde o almorzo ata entrada a madrugada. 

Na súa extensísima carta, con máis de cen pratos inspirados en varias partes do mundo, atopamos unha carta para comidas e ceas, outra de almorzos, outra de brunch e merendas, unha de doces e unha quinta selección de pratos que podemos pedir a calquera hora. Para probar a carta de comidas e ceas é necesario reservar con antelación.

Se algo está claro é que “ninguén se pode aburrir de comer en Cañaveral, porque sempre atopará algo novo”, como explica Sosa, que deseñeu a carta pensando en ofrecer pratos peruanos, xaponeses, norteamericanos ou mexicanos, pero sempre tendo presente as raíces: Galicia, que estará moi presente a través do produto.

O empresario explica que Cañaveral era necesario nunha cidade como Vigo, cada vez máis grande, turística e cosmopolita, pero que aínda non contaba cun gran proxecto de hostalería que represente este espíritu dinámico e moderno, algo que fai posible a súa ubicación privilexiada e unha coidadísima decoración “inspirada en locais de Madrid e outras grandes cidades”.

Banner A Movidiña

A sección brunch, que tamén pode desfrutarse a media tarde, consta de catro menús e unha pequena selección de doces. Algunhas das opcións son salada de froitas, zume natural, gofre con touciño e tosta de Nutella; tosta de salmón, aguacate e feta con zume de laranxa e crepe de doce de leite ou hamburguesa con patacasee  tortitas con xeado acmpañadas cun cóctel Belini.

En Cañaveral respírase ambiente festivo e a carta, adianta o seu propietario, non será o único atractivo do local, no que tamén se poderá desfrutar de música jazz, latina e DJ en directo mentres se bebe un cóctel de autor.

Praza Porta do Sol, 6
623 02 48 45 
Facebook: @canaveralvigo
IG: @canaveral_vigo

The following two tabs change content below.

Paula Cermeño

Paula Cermeño é licenciada en xornalismo pola USC, pero a súa principal ocupación é viaxar. Mentres aforra para dar a volta ao mundo, traballa como redactora e xestora cultural. Gústanlle os libros, o audiovisual, o teatro e o rock and roll, por iso é doado avistala en moitos dos saraos vigueses.
X