VIALIA
bannerPicnicSesions

Cociñeiros galegos crean receitas con sabor a Nós

Admitámolo, (case) todos somos culpables de pasar maís tempo na cociña desde que se iniciou a pandemia. Unha vez collida a base e o ritmo, aproveitemos a inercia para experimentar con novas técnicas e novos ingredientes, como as Cervexas Nós. Pero non de calquera xeito! seguindo as receitas que cada día proporán 16 reputados cociñeiros de toda Galicia entre o 8 e o 21 de febreiro.

Juan Carlos Perret posando coa Cervexa Nós edición Illas Cíes.

Os de Cervexas Nós non paran nin en tempos de pandemia. Que traen entre mans esta vez? Pois un proxecto chamado Con sabor a Nós, no que 16 reputados cociñeiros e hostaleiros galegos elaborarán unha receita utilizando esta marca de cervexas. Unha forma práctica e orixinal de demostrar a calidade dos produtos e a tradición gastronómica que temos en Galicia.

Esta iniciativa terá lugar desde o pasado luns 8 ata o 21 de febreiro, 16 días seguidos de receitas que irán subindo ás redes tanto da marca (@cervexanos) como dos profesionais da cociña. Cada un deles poderá escoller o tipo de cervexa que crea conveniente entre o amplo abano de posibilidades que oferta Nós. Queres coñecer aos protagonistas?

-Gerson Iglesias: Fucking brownie
Fundou Ruxe Ruxe en Vigo e foi xefe de cociña de Adega das Caldas e o hotel OCA Vila de Allariz (Ourense). Actualmente é colaborador no programa da TVG “Come a comarca”.

– Bianca Coura: La cigala y su isla
Propietaria e chef do restaurante Glabistro en Ourense.

– Juan Carlos Perret: receita por confirmar
Propietario e chef do restaurante peruano KERO en Vigo. (Recomendado Guía Michelín). Formouse nas cociñas de Gastón Acurio e Martín Berasategui. 

– Alejandro González: Ostras da viúva
Propietario e chef de Regato de Valdecide en Mondariz Balneario. Estivo en cociñas como Zuberoa no País Vasco.

– Francisco Domínguez: receita por confirmar
Propietario e chef de Pacífico, en Ourense. Bib Gourmand (Guía Michelín)

– Alén Tarrío: Empanada de polbo
Propietario e chef de Pampín, en Santiago de Compostela. Bib Gourmand (Guía Michelín).

– Gabi Conde: Vieira flamanda
Propietario e chef de Portovello Auria, en Ourense.

– Luis Romaní: Focaccia de polbo
Cociñeiro da vinoteca Sybaris 2.0.

– Diego Novas: receita por confirmar
Fundou o Barrabasada en Vigo e agora prepara take aways en Chobuniesfood

– Sara Pequeno: brownie de Orixinal
Propietaria de Ms Robinson en Vigo

– Raquel Ogando: receita por confirmar
Cociñeira de Lume de Carozo, en Vigo

– Carlos J González: Jabalí coa Fuck 2020
Propietario e chef do Merenzao en Sober e do recén inaugurado Monfortino, en Vigo.

– Anxo Trives: receita por confirmar
Propietario e chef do Hostal La Viúda, en Trives

REVISTA ABRIL

– Javi Vaqueiro: salchichas coa Nós Lager
Propietario de Vaqueiro Carniceros, unha carnicería do mercado do progreso. Elabora unha salchicha con esta cervexa sen glute.

– Andrés Medici: receita por confirmar
Propietario e chef do PurOsushi, en Vigo.

– Martín Sousa: receita por confirmar
Propietario e reposteiro da Confitería Milhojas en Ourense.