UVIGO
FILLOAS

La Fabulosa vermú

Doce, amargo ou aromático, o vermú conquista as papilas gustativas, especialmente con algo apetitoso para amenizar a espera ata o xantar. Os vermús de La Fabulosa están elaborados seguindo unha receita tradicional de 1914. Para o branco, utilízanse viños godello e sauvignon blanc, que veñen de repousar en barricas de madeira xunto a herbas aromáticas e especias: artemisa, canela, herba luísa, maiorana, salvia e vainilla. Por outra banda, o vermello leva entre outros ingredientes aromáticos, ademais de coincidir na vainilla: cravo, laranxa e xenxibre.

O resultado é un licor con moito corpo e sabor potente que perdura na boca despois de bebelo. Desfrutalo só cunha rodeliña de laranxa ou limón é a opción máis clásica, pero desde a bodega suxírennos combinacións como o vermú con tónica ou como o vermujito, un cóctel que combina vermú branco e vermello con lima e saramago.

Os produtos de La Fabulosa, entre os que tamén destacamos os espumosos branco e rosado moi oportunos para estas datas, pódense adquirir na web e en tendas gourmet e grandes superficies.

CAMELIAS NADAL

@vermutlafabulosa
lafabulosa.es/