Gastro Movida
26nov(nov 26)10:00Gastro MovidaGASTRO | Varios10:00(GMT+01:00) Tinglado del Puerto de Vigo
Detalles do eventos
Chefs estrela Michelín e sumillers de primeira orde participan na III edición de Gastro Movida, o congreso da industria agroalimentaria de Galicia, que se celebra do 25
Detalles do eventos
Chefs estrela Michelín e sumillers de primeira orde participan na III edición de Gastro Movida, o congreso da industria agroalimentaria de Galicia, que se celebra do 25 ao 27 de novembro de forma telemática e presencial no Tinglado do Porto.
En total desenvolveranse 24 accións, showcookings, un obradoiro de coctelería, competición de startups e máis de 80 relatores, entre os que destacan 5 chefs estrela Michelín. O congreso desenvolverase en catro bloques temáticos: hostalería e formación, industria e turismo gastronómico, innovación e emprendemento; e campus wine.
As entradas presenciais poden adquirirse en na web gastromovida.es, onde tamén pode consultarse o programa, os ponentes e realizar as inscricións para a asistencia telemática, que é gratuíta.
PROGRAMA:
DÍA 01: LUNS 25 DE NOVEMBRO – EN LIÑA
19:00h. CATA COMENTADA CON TOMÁS UCHA
Tomás Ucha, wine director de Diverxo, e Juanjo Figueroa Treus, presidente de AGASU
20:00h. CATA COMENTADA CON CARLOS TABOADA
Carlos Taboada, catadora do Hotel Santo Mauro Madrid e Juanjo Figueroa Treus, presidente de AGASU
DÍA 02: MARTES 26 DE NOVEMBRO – PRESENCIAL (TINGLADO DO PORTO, VIGO)
BLOQUE HOSTALERÍA E FORMACIÓN
9:30h.ACREDITACIÓNS (networking)
10:00h. As ESTRELAS MARCAN O RITMO
Rafa Centeo, chef de Maruja Limón (Vigo), 1 Estrela Michelín. Alberto Prelcic, chef de Silabario (Vigo), 1 Estrela Michelín. Lydia do Olmo e Xosé Magalhaes, chefs de Ceibe (Ourense), 1 Estrela Michelín. MODERA: David Suárez, director de Gastro Movida.
10:45h. A FORMACIÓN, CLAVE PARA UNHA HOSTALERÍA DE CALIDADE
Nuria Sánchez Vázquez, subdirectora de Docencia e Formación Continua do CSHG. Sonia Bendaña, vicedirectora do CIFP Manuel Antonio. Pablo Márquez, director de Gastronomía en Madrid Culinary Campus. Carlos Colado, profesor asociado do Basque Culinary Center. MODERA: Xaime Rodríguez, director de Fariña Branca.
11:15h. A GASTRO E A MOVIDA, A MARIDAXE PERFECTO
Pepe Solla, chef Casa Solla (Poio), 1 Estrela Michelín. Juanjo Figueroa Treus, presidente de AGASU.
11:45h. GALICIA, CASO DE ÉXITO NO ASOCIACIONISMO HOSTALEIRO
Pablo Vila, expresidente Cociñeiros Lugo e chef da cadea OCA Hotels. Elena Garmendia, presidenta de Vigo Gastronómico e copropietaria da Carpintería (Vigo). Álvaro Victoriano, presidente de Coruña Cociña e chef de Grupo Peculiar (A Coruña). Begoña Vázquez, vicepresidente de Cociña Ourense, chef de Regueiro dá Cova e Sousón (Verín) e coordinadora de ‘Restaurantes KM 0’ de Galicia e cociñeira corporativa de Slow Food Compostela. Modera: Mar Ambroa, xerente de Artesa Despensa Atlántica.
12:15h. MÚSCULO MADE IN GALICIA. RESTAURANTES SINGULARES QUE FAN MARCA GALICIA
Carlos Rodal, chef The Othilio Bar e Meliton Bocadillerías (Vigo). Alberte Gutiérrez, chef de Alberte (Vigo). Paula Martínez e Lolo Mosteiro, chefs da Artesa dá Moza Crecha (Betanzos). José Luis Iglesias, chef de Cabanas (Lalín). Kike Piñeiro, chef da Horta do Obradoiro (Santiago de Compostela). Nacho Moreira, chef da Esquina de Valentina (A Coruña). MODERA: Carmen Albo, creadora de contido @guisandomelavida.
13:00h. A VERSATILIDADE DA CARNE DE VACÚN DE CALIDADE E A IMPORTANCIA DO OFICIO DE CARNICEIRO
Javier Vaqueiro, fundador de Vaqueiro Carniceiros e membro da Selección Española de Carniceiros. #Luis Vázquez, director de Promoción I.G.P. Tenreira Galega.
13:30h. O PAN COMO EXPERIENCIA
Diego Marín, fundador e panadeiro de Pandemonium. Amelia e Aldara Durán, xerentes do Trigal. Maximino Magallanes, xerente de panaderías Yajoma. MODERA: Carmen Albo, creadora de contido @guisandomelavida.
BLOQUE INDUSTRIA E TURISMO
17:00h. A INDUSTRIA AGROALIMENTARIA A través DO CAMIÑO DE SANTIAGO. UN SPEAKERS CORNER SOBRE TURISMO GASTRONÓMICO
Rubén Adrover, patrón maior da Confraría de Pescadores Santa Tegra (A Guarda). Pati Blanco, socio directivo de Lighthouse Baiona, concesionaria de Hotel Boutique Faro Silleiro e Taberna Faro Pequeno (Cabo Silleiro, Baiona). José Luis Novavila, fundador de Novavila Design Wine Hotel (Meis). Iván Sánchez, presidente de AHOSVI e director de NH Collection Vigo. Eduardo Blanco, propietario de 7 pesqueiras no río Ulla (Padrón). José Manuel Fernández Beltrán, secretario técnico da OPP Burela. Laura Cortiñas, CEO de Oliva Souto Capón de Vilalba. Óscar Pérez, secretario-xerente e director técnico de C.R.D.O.P. Arzúa-Ulloa.
18:00h. RETOS E OPORTUNIDADES DA INDUSTRIA GASTRO DESDE A ÓPTICA DE MUJERES LÍDERES. UNHA MESA DE EMPRESARIAS GALICIA
Edurne Senra de Saa, CEO de Calabizo. Sandra Viñas, fundadora de MareMonte Cogomelos. MODERA: Susana Pérez, presidenta de Empresarias Galicia.
18:30h. EXCELENCIA NA CADEA AGROALIMENTARIA GALEGA, O noso SELO. UN SPEAKER CORNER DE MAHOU
Lucía Calvo e José Iglesias, fundadores da Despensa D’Luxo. Grace Castro, CEO de ONyVÁ! Eventos e promotora de Ceas Secretas. Nieves Millán, Enoturismo María Manuela. Kelia Pousa, responsable comercial de Calabizo. María Caldelas, CEO da Central Heladera. Sebastián Eduardo González, fundador de Sebaristas. Daniel Ferreiro, xefe de cociña en banco atunero e creador de contido en @CapitanTarteras.
19:30h. PRESENTACIÓN DO CLUB DO WHISKY DE GALICIA
Xaime Rodríguez, coctelero e subcampión de España de coctelería en modalidade Whisky. Samantha de Noia, fundadora e especialista en whisky en 9 Smoking Barrels. David Suárez, director de Gastro Movida.
DÍA 03: MÉRCORES 27 DE NOVEMBRO – PRESENCIAL (TINGLADO DO PORTO, VIGO)
BLOQUE INNOVACIÓN E EMPRENDEMENTO
9:30h. ACREDITACIÓNS (networking)
10:00h. DESENVOLVEMENTO RURAL: CLAVES DO ÉXITO. UNHA MESA DE FUNDACIÓN JUANA DE VEGA
Martín Touceda, responsable de CienPorCel. David Sueiro, fundador Galo Celta. Óscar Álvarez, fundador de Cítricos Rías Baixas. MODERA: José Manuel Andrade, presidente Juana de Vega.
10:45h. STARTUPS QUE MARCAN O CAMIÑO. PODIO DE GASTRO MOVIDA IMPULSA 2023
Agueda Ubeira, CEO de Vanetta Food. Elena Victoria, CEO de Samoira. Pablo Gómez, CEO de YowUp! MODERA: David Suárez, director de Gastro Movida.
11:15h. GASTRO MOVIDA IMPULSA
Xoán Pablo Lorenzo, socio fundador de Vinagres do Ribeiro. Guillermo Rodríguez, socio fundador da Milpa do Salnés. Juanjo Fraga, fundador de Leira Casa Barbeiro. Amaia Santamarta, técnico de Vélaro S.Coop.Galega. Grace Castro e Darío Capelo, fundadores de Chichalovers. Sandra Viñas, fundadora de MareMonte Cogomelos. Santi Fernández, CEO de Terra Food Solutions. Sergio García, xerente de Capitán Alga.
12:15h. SHOWCOOKING CATALALATA
Carmen Albo, creadora de contido @guisandomelavida. Alumnado do CIFP Manuel Antonio.
12:45h. TALLER DE COCTELERÍA
Carlos Varela, brand ambassador rexional de OTC Group.
13:15h. PREMIOS GASTRO MOVIDA IMPULSA 2024
BLOQUE CAMPUS WINE
17:00h. GALICIA, POTENCIA VITIVINÍCOLA. UNHA MESA REDONDA
Carlos #Vidal, catadora de Tragolargo (Ponte Caldelas). José Sernández, catador de Orballo Viños. María Piñeiro, catador 75 cl (Vigo). MODERA: Juanjo Figueroa Treus, presidente de AGASU.
17:45h. UNHA CHARLA ENTRE #LUIS CONGIL E JUANJO FIGUEROA
Luis Congil, xornalista e divulgador do mundo do viño. Juanjo Figueroa Treus, presidente de AGASU.
18:30h. 5 CATADORES E 5 VIÑOS. UNHA CATA COMENTADA
Almudena Feal, catadora de Ou Pazo (Padrón), 1 Estrela Michelín. Ebelia Moura, catadora de Pepe Vieira (Poio), 2 Estrelas Michelín. Estefanía Rodríguez Alves, catador de Culuca (A Coruña). Esther Daporta, catador de Yayo Daporta (Cambados), 1 Estrela Michelín. Yolanda Díez, catador de Living Cociña Viva (Vigo). MODERA: Juanjo Figueroa Treus, presidente de Agasu.
19:30h. MARIPULPI AWARDS
Máis
Hora
26 novembro, 2024 10:00(GMT+01:00)
Localización
Tinglado del Puerto de Vigo
Estrada Porto, 1, 36202 Vigo, Pontevedra
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