Galaxia

29 bares e restaurantes participan no concurso de petiscos Retapas

Entre o 4 e o 20 de marzo celébrase a quinta edición do concurso gastronómico Retapas, no que 29 establecementos do Casco Vello de Vigo buscan conquistar con propostas de tapas e cócteles baseadas na tradición gastronómica galega ou francesa. Nesta ocasión, os comercios da zona tamén se unen ao festín e os comensais optarán a premios participando nas redes sociais.

A festa da Reconquista de Vigo cumpre 213 anos e o Retapas, o certame gastronómico que acompaña á festa do choripán, cumpre cinco. O concurso, que terá lugar do 4 ao 20 de marzo, ámbolos dous incluidos, conta con 29 establecementos participantes, e está organizado desde a Asociación de Hosteleiros e Comerciantes do Casco Vello en colaboración coa Asociación Veciñal e Cultural Casco Vello.

En canto aos pratos que participan a oferta é, como xa é costume, moi variada, pero sendo Vigo un porto de mar, abundan os peixes e os mariscos e tamén atopamos moitos petiscos co queixo ou o porco como protagonistas. Todos eles teñen como fonte de inspiración a gastronomía galega e a francesa, e un prezo fixo de 3€.

Ademais dos pratos e bebidas, oito locais comerciais da zona participan activamente sorteando lotes de produtos das
entidades colaboradoras entre todos os clientes que realicen unha compra de calquer valor entre o 4 e o 20 de marzo.
Os establecementos que participan son: Allur, Vaidhé, O gato con Joyas, Arjeriz, Estanco Elduayen, Sweet Paripé, Black Flamingo Tattoo e Pitiusas. Tamén se sortearán lotes de produtos entre todos os que compartan en Instagram unha foto da tapa ou cóctel etiquetando a Asociación Casco Vello e Certame Retapas.

Que gañará a batalla? Decidirao un xurado conformado por representantes de diferentes sectores da nosa cidade: cultural, enogastronómico, deportivo… e tamén polos veciños e clientes dos establecementos do barrio.Estas son todas as tapas que poderemos probar durante os 16 días que dura o concurso:

TAPAS

A Lareira, Mimosas

A Retranca, Cochinita Galega

Baiuca, Volovant de boi de mar

Bar Dakar, O segredo galego 

Bella Nápoli, Unhas croquetas moi galegas

Buqué, Cañitas ao Buqué

Cervexería Nós, Taco Nós

El Amante, Samosas de cacheira 

El Mosquito, Volandeira galega + ramallo de mar

Garatuxa, O porquiño polo que vale

La Central Gastro, Sando Katsu de brioche con carrilera e sardiña afumada 

La Comidilla, Crêpe Adolfiño 

La Contenta, A Rumorosa e La Marsellesa

La Favorita, De Rechupete

La Pintxoteca, Volcán de Arzúa

La Quesería, Filloa do Mar

La Sidrería, Canard a l’orange

Lume de Carozo, ​​Albóndegas coas mans

Paparrúa, Aturuxo

Pintxoteca Mar, Peixe na fogueira

Polbo bar, Tortilla francesa con polbo e queixo de Arzúa 

Puro Delirio, Bechamar 

Sibarita, Red Hot Chili Peppers 

Taberna A Mina, Sardiña Josefina

Tapería Sireno, La Isla

Terrabowls, La teta de la libertad

VHS, Cómeme o mexilón

Prezo único: 3€. 

CÓCTELES

Bar Princesa, Quitapenas

La Quesería, Moi Noso

Paparrúa, Grolo

Puro Delirio, Esperta, carallo!

Sinatra Cóctel Bar, Queimagorxas

Banner A Movidiña

Taberna A Mina, Bloody Napoleón

Terrabowls, Randem

VHS, Mojiño

The following two tabs change content below.

Paula Cermeño

Paula Cermeño é licenciada en xornalismo pola USC, pero a súa principal ocupación é viaxar. Mentres aforra para dar a volta ao mundo, traballa como redactora e xestora cultural. Gústanlle os libros, o audiovisual, o teatro e o rock and roll, por iso é doado avistala en moitos dos saraos vigueses.
X